NL

Zeilvakantie, ontdek historisch Nederland met het ...


Skûtsje Vlijt & Zegen

Historisch zeil Skûtsje is gebouwd in 1899! 120 m2 zeil, maximaal 12 daggasten of 6 meerdaagse gasten, u wordt gevaren door de schipper.

Zeilvakantie, ontdek historisch Nederland


Ontdek Nederland met een historische zeilboot, het skûtsje Vlijt & Zegen. Vaar met de schipper naar Amsterdam, Muiden, Volendam en Hoorn. Ontdek het 17e -eeuwse Nederland.


De zeilvakantie wordt aangepast aan uw wensen... Wilt u historisch Nederland ontdekken, gewoon lekker zeilen, lekker zonnen, of het 21ste -eeuwse Nederland ontdekken? Het kan allemaal.


In 1899 is deze zeilboot gebouwd als vrachtschip. Nu is het ingericht voor 2 tot 6 gasten. Het schip is 55 ft. lang. Heeft 120m2 zeil. Uw gezelschap is exclusief aan boord. Met de schipper. De schipper is verantwoordelijk, maar maar minstens 1 van u zal hem moeten helpen te zeilen, sluizen passeren, aanmeren en wegvaren!


Neem contact op om de mogelijkheden door te nemen.


Bezoek onze website: www.treb-charter.nl of email info@treb-charter.nl


Zeilvakantie


Een ware belevenis. Nederland is een prachtig land met een rijke historie. Met name de geschiedenis van de 17e eeuw. De 17e eeuw is Nederlands Gouden Eeuw.  Nederlanders trokken, met zeilboten, de hele wereld over. Haalde en brachten koopwaar vanuit het Oosten en het Westen van de wereld naar Europa. Nederlanders verdiende hier veel geld mee. Tijdens deze reizen hebben Nederlanders ook fout gehandeld.


Ontdek alles zelf in de steden en plaatsjes die we aandoen: Amsterdam, Muiden, Volendam, Hoorn en Enkhuizen.


U kan genieten van dit 17e -eeuwse Nederland; maar heden ten dagen heeft dit Nederland ook een geheel andere dynamiek. Tijdens deze zeilvakantie kunt u kiezen: voor de pracht en praal van de 17e eeuw, of het dynamische 21ste -eeuwse Nederland: met zijn dj’s, verfijnde cuisine, nederwiet, musea en de welvarende Nederlanders.


Of maak een combinatie.


Voor we van wal steken, maken we een plan dat bij uw groep past.


Bezienswaardigheden


Tijdens de zeilvakantie doen we plaatsen aan waar veel te zien en beleven is. U kunt kiezen om op de boot te blijven, of de bezienswaardigheden te bezoeken.


In Amsterdam zijn er vele musea. Onder andere het Rijksmuseum, Van Goghmuseum, de Hermitage, Scheepvaartmuseum, Nemo en veel meer. Heel veel leuke restaurantjes, terrassen en cafétjes. De wereldberoemde grachten met grote en kleine grachtenpanden uit de 17e eeuw. De Wallen met raamprostitutie en vele coffeeshops waar nederwiet wordt verkocht. Voor Amsterdam ligt het forteiland Pampus. In Muiden kan het Muiderslot worden bezocht. Of het altijd gezellige Ome Ko, met z’n terras aan de grote zeesluis. Het Paard van Marken (vuurtoren) is altijd een mooi gezicht midden op het Markermeer. Volendam met de vele viskramen, klederdracht (ook u kunt in klederdracht een foto laten maken) en winkeltjes. Hoorn en Enkhuizen zijn oude vissers- en vestingplaatsjes, met veel te zien.


Eventuele entreegelden zijn niet in de prijs begrepen.


De boot


Het skûtsje Vlijt & Zegen is gebouwd in 1899! Ruim 119 jaar oud! Een van de eerste ijzeren boten. Weegt 37.000 kilo. Goed gebouwd, in Friesland, want de boot drijft, na 119 jaar, nog steeds.


Het is een zeilboot met ruim 120 m2 zeil. En als er niet gezeild kan worden, is er de 90 PK Iveco dieselmotor.


Het skûtsje is gebouwd als vrachtschip.  De schipper trok er, begin vorige eeuw, elke dag op uit om vracht te vervoeren. Op het platteland. Soms kon er gezeild worden, maar bij tegenwind of windstilte, moest er gejaagd worden (jagen = de boot met mens- of paardenkracht vooruit trekken).

 

De hele familie woonde aan boord. De kinderen voorin, de ouders achterin, de vracht in het midden. Jaarlijks komen er nog dames aan boord, inmiddels meer dan 80 jaar oud, destijds kinderen van de voormalige eerste schipper, om een tochtje te maken. Zij hebben altijd mooie prachtige romantische verhalen van vroeger.


Inmiddels is de boot ingericht naar meer hedendaagse normen. Maar nog steeds kan het gevoel van die oude tijd beleefd worden.


Er zijn 3x 2-persoons bedden.  1 is in het leefgedeelte (stahoogte). De andere 2 in het vooronder. In het vooronder is geen stahoogte.


Aan boord is er een toilet en wasbak. Douchen doen we in de havens die we aandoen. Daar zijn over het algemeen mooie gelegenheden waar heerlijk gedoucht kan worden.


Er is aan boord een keukentje met een vierpits gasstel. Daar kunnen heerlijke maaltijden worden gemaakt. Ook aan boord een BBQ, voor een fantastisch avondje gezelligheid en lekker eten.


In de boot de keuken, mooie zitjes, keuken, bedden en toilet.


Op het dek, voor de zonaanbidders, zitzakken. Voor als er geen wind is, of niet gezeild wordt en de zon schijnt. De kuip is voor de zeilers.


Het zeilen/varen


De zeilvakantie is inclusief schipper. Hij is verantwoordelijk. Verwacht wordt dat de gasten actief meewerken met de schipper. Zo dient er minimaal 1 persoon te zijn die de schipper helpt om weg te varen, te zeilen, sluizen en bruggen te passeren, en aan te leggen. Deze persoon hoeft niet een super zeiler te zijn, maar moet wel affiniteit hebben met varen en verantwoordelijk zijn. Goed kunnen luisteren naar de schipper. Tegen meerprijs is een ‘maat’ aanwezig op de boot die dit allemaal kan doen. Gevraagd en ongevraagd kan het zijn dat de vrouw van de schipper meevaart.


Vaargebied


We varen op de Randmeren, het Amsterdamse IJ, Markermeer en IJsselmeer. Groot water, maar allemaal binnenwater. Er is relatief weinig golfslag. Het Nederlandsche landschap is bijna altijd te zien.


De Reis


U bepaald de reis. Voor u boekt, nemen we door wat uw wensen zijn. En welke plaatsen we aandoen. De schipper/eigenaar kan u daarin adviseren.


Email nu met uw wensen: info@treb-charter.nl


Catering


De prijzen zijn inclusief ontbijt. Het ontbijt bestaat uit brood, beleg, koffie, thee, jus d’orange water en fruit.


Ook inclusief is de borrel elke keer dat we veilig een haven binnen gevaren zijn.


Overige maaltijden koopt u zelf (of de schipper voor u). Lunch en diner kan aan boord klaargemaakt worden (door uzelf), of u kunt naar 1 van de vele restaurants gaan die we tegenkomen.


Natuurlijk kunt u ook een BBQ regelen. Op de boot, lekker gezellig.


Consumpties op de boot rekent u af per stuk. Of u koopt zelf uw consumpties (in dit geval dient u de schipper en maat ook onbeperkt en ongevraagd van consumpties te voorzien).


Veiligheid


U vaart altijd met de schipper/eigenaar. Dus de veiligheid is gewaarborgd. Van tevoren wordt de route bepaald. Maar deze zal altijd afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Boven windkracht 6 wordt zeker niet gevaren.


De schipper heeft altijd het laatste woord.


U, als gast, kunt  aangeven niet te willen vertrekken bij slechte weersomstandigheden.


Kleding


Aan te bevelen is om zelf regenkleding mee te nemen. En schoenen geschikt voor op een boot (stroef, maar niet al teveel profiel; geen zwarte zolen).


Bij mooi weer is er ook gelegenheid om te zwemmen. We komen bij strandjes, eilandjes en kunnen we vanaf de boot zwemmen.


Spreektaal


De schipper/eigenaar spreekt Nederlands en Engels.


Hij slaapt, bij een groep van >4 personen, op de bank, in de boot.


Prijs per persoon, per dag


Informatie en Boeken:

Stuur een email met uw vraag: info@treb-charter.nlCopyright © All Rights Reserved